IMG_5003

I lørdags fik jeg den polkaprikkede madkasse, og her i aften havde jeg et andet af min barndoms fyrtårn fremme. Min Ballerup Master Mixer, som har hakket kød, æltet franskbrødsdej, rørt kagedej og lavet vanillekranse og medisterpølser til min familie i tres år.

Den har været til reparatør én gang, og det var fordi min mor var gået fra den et øjeblik, og så kørte den sig selv i gulvet. Det har de konsekvenser helt op til nutiden, at røreskålen er en lille bitte smule skæv, og at min mor aldrig undlader at formane mig om, når talen falder på den, at jeg jo ikke må lade den køre uden opsyn.

Den er rå kraft fra først i 50’erne, den kører upåklageligt, og jeg er urimeligt glad for den. Så glad at en bekendt troede, jeg kom fra Ballerup. Bare fordi jeg har et Facebook-album, der hedder Ballerup forever, og som indeholder billeder af alt, hvad den kan. Da jeg pressede saft, da vi eksperimenterede med vildtpølser af rådyrkød og bacon, da vi bagte vanillekranse, æltning af dej.

IMG_3191

Jeg har brugt mere af tilbehøret end min mor nogensinde har. Jeg kommer ikke til at bruge piskeaggregaterne; der er en håndmixer alligevel mere handy, men alt det andet  har været i brug.

IMG_3318_samkop

Jeg har også original brugsanvisning på 116 sider i hårdt bind. Dét er stort, skal jeg hilse og sige. Deri står blandt andet om vedligeholdelse: Den helt korrekte slibning faar De, naar De sender Kniv og Hulskive i en lille Pakke til: HELMUTH A. JENSEN, Slibeafdelingen, Bernhard Bangsallé 20, København, F. Vedlæg en Seddel med Navn og Adresse, og et Par Dage efter har De det slebne Skæreværktøj retur.

Det bliver ikke nødvendigt. Min far sørgede for at holde kniven skarptsleben, og jeg har en ekstra liggende.

Undskyld, men jeg fik bare lige lyst til at være offentligt glad for min bedste køkkenven igen…