Henover aftensmaden faldt talen på trykfarver. At man kan danne alverdens farver ud af fire grundfarver. Cyan, magenta, gul og sort. Det er noget, som fylder en god del i en grafikerhverdag, og for både Morten og mig er det derfor selvfølgeligheder. Men det var en åbenbaring for Lasse, og det var sjovt at forklare og gøre begribeligt og demonstrere en lille del af vores fag, finde lup frem og lade ham nærstudere avistrykket.
Han var lydhør og interesseret, og for at illustrere processen yderligere fandt jeg den første, den bedste pdf, jeg lige havde på computeren, og viste, hvad de enkelte trykfarver gjorde for helhedstrykket.
Den pdf, jeg greb fat i, var tilfældigvis forsiden af brugsanvisningen til min legendariske Ballerup Master Mixer. Lasse studsede et øjeblik, da han så billedet… “Er det dig?”.
Brugsanvisningen er udgivet syv år før jeg blev født, og den unge husmoder på fotoet er ukendt for eftertiden. Men hvad siger I? Ville jeg mon være god i sådan en bomuldsskjortekjole i 100 % cyan?
🙂 Ja, nu kender jeg dig ikke – og jeg har først lige nu fundet din blog – men, jo, jeg tror da du ville tage dig godt ud i den skjortekjole 🙂 Det er i hvert fald et skønt billede!
Og det ER da fascinerende at man kan danne alle farver af så ganske få farver!
Jeg har sat din blog på min læseliste på bloglovin’ og glæder mig til at kikke indenfor igen.
Hilsner fra Nana
Hej Nana
Velkommen til og tak 🙂 Du er også på min bloglovin’-liste; jeg nyder at lære nye universer at kende.
De bedste hilsner, Birgitte
Jeg er lige faldet over din blok og måtte selvfølgelig starte forfra med at læse den, årsagen til interessen var det ovenstående billede af brugsanvisningen, der fulgte med den klassiske og uopslidelige Ballerup Mastermixer. Min er en årgang 1967, jeg fik den af min mor. Den hakker og ælter sig utrætteligt igennem hvad man end byder den, indimellem med udsendelse af røg- men selv ikke det kan slå den ihjel. Som en tidligere ejer af to skønne toyota carina stationcar, den første med soltag- begge naturligvis købte brugte- ja så følte jeg en vis beslægtethed. Kjolen på billede er vel moderne i dag. Hilsen Ulla
Hej Ulla
Velkommen til 🙂 Ja, Mastermixeren er uopslidelig. Hvis man fortsat lavede den slags, havde isenkrambranchen hårde kår.
Min gamle Toyota Carina var desværre ikke helt så uopslidelig, men vi var et godt makkerpar i mange år. Og jeg er også glad for min lille nye Toyota.
Damen på foto er uden tvivl Karen Holle, der skrev bogen Mad med Marster mixer. Hun var husassistent hos Helmuth Arne Jensen der producerede maskinerne
Hej Mogens
Dét er simpelt hen en interessant oplysning. Tak for den! Bogen er ganske rigtigt skrevet af husholdningsEKSPERT Karen Holle, og nu betragter jeg forsidemodellen som identificeret 🙂