Jeg har booket en tid til eftersyn af min bil. Mest fordi de (værkstedet) anbefaler et tjek for hver 15 tusind kørte kilometer, så vi (jeg) er sikre på, at den kan det, den skal kunne, og har ordentlig væskebalance og den slags.

Så i går vaskede jeg den. Det sker måske hvert andet år, jeg kan i hvert fald ikke huske, hvornår jeg kørte den i vaskehal sidst. Jeg støvsugede den også. Det sker ellers heller aldrig –  eller jo, det sker ret præcist samtidig med det andet.

At gøre bilen ren, inden den skal på værksted, svarer vel til at skifte undertøj, inden man skal til undersøgelse på sygehuset. Ligesom lægerne formodentlig er ret ligeglade med den ydre fremtoning, ser mekanikerne nok også mere på færdighed end forfængelighed.

Det eneste, de måske løfter et øjenbryn over, er, at jeg ikke har fået givet den sommersko på endnu. Og at der skulle være skiftet olie på den i august. Sidste år.