Anstrengelserne har båret frugt. Helt bogstaveligt. Fire flotte – okay, indrømmet, ret små – auberginer er høstet fra kolonihaven. Ikke fra friland, men fra indenfor.
Det var et impulskøb i foråret, da jeg købte de andre udplantningsplanter. Tomat, agurk, peberfrugt, hokkaido, squash og så aubergineplanten, som jeg ikke havde nogen som helst erfaring med, men lyst til at prøve. Den er ikke robust nok til at stå ude, læste jeg mig til, så den fik plads under tag i våbenhuset (som fik sit navn efter denne forespørgsel), og der har den haft det fint og passet sit groarbejde i det stille.
Nu er den så færdig med al den avl, jeg kan regne med, og her er fire et flot resultat. Hokkaido gav for eksempel kun to, og peberfrugt tre.
Det er bare lige gået op for mig, at jeg aldrig har tænkt så langt som til efter høsten. Det har på intet tidspunkt strejfet mig at overveje, hvad vi skal bruge auberginerne til. Findes der andet end moussaka på den her tid af året, hvor man bare ikke gider gå ud i regnen og grille dem på havegrillen? Noget knaldlækkert, som vi ikke har tænkt på eller kender?
Kom ind, aubergineentusiaster! Fyr løs med jeres smagfulde erfaringer.
Bare inden vi gør kål på hele høsten på fredag.
Den her er er god: http://pagik.dk/2011/10/en-yndlingsret-3/
Tak, den må vi også prøve.
Ratatouille!
Uh, eller lasagne melanzane, hvor man bruger auberginerne som lasagneplader.
Det der auberginelasagne lyder som noget, vi skal forske lidt mere i. Tak for forslag.
En lidt sen kommentar: skåret i skiver på langs, ca 1 cm rykker, steges på panden i olivenolie (brug rigeligt, de suger). Serveres som tilbehør til grillet kød med en klar kold, græsk youghurt rørt med fx frisk mynte og presset hvidløg.
Tak for det, den har vi da bare bag øret til næste høst – eller til vi vover os ud til grillen igen.