Sommetider bliver jeg så fikseret på det fantastiske fænomen, at min Ballerup Master Mixer er så stærk og så stor og god til at røre bolledej, at jeg helt glemmer, at der var en tid engang, hvor jeg æltede dej med skeer og hænder. At der var forskellige opskrifter, og at det hele ikke behøvede at munde ud i 40-50 boller i samme bagning. Det er, som om jeg har bagt på samme måde længe. Store portioner og langtidshævning.

I dag fandt jeg en gammel opskrift frem, som jeg var rigtig glad for. Den med kartoffelmos i, som giver sådan nogle gode svampede boller, og hvor det kun tager et par timer, fra ideen er født, til man kan prøvesmage en færdig bolle. Eller to.

madpakkeboller

Vil I ha’ opskriften?

Den er her. Jeg brugte:

25 g gær
4 dl lunkent vand
2 dl tykmælk
1 spsk salt
1 tsk sukker
1 spsk olie
350 g kogte mosede kartofter (eller mere eller mindre)
50 g græskarkerner
ca. 1 kg hvedemel

Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt tykmælk, salt, sukker, olie, kartoffelmos og græskarkerner. Rør det godt sammen og tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt dejen godt og sæt den til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter. Slå dejen ned, form 24 små boller og læg dem på bageplade. Hæver  i 45 minutter. Bag ca. 17 minutter ved 210°.

Jeg nåede lige at sende helt nybagte og stadig brandvarme boller med drengene, som skulle på besøg med overnatning hos storesøster i Aarhus. De kørte med bilen fyldt med madras, dyner, en stol, spil, computere, boller og snacks, og jeg sendte dem vanen tro af sted med Husk dit og Husk dat og Sig til Laura, at…. De var glade, da de kørte.

Og jeg har prøvesmagt en bolle. Eller to. De er gode.

Mon ikke de også kan røres på Ballerupen? Hvis jeg dobler op. Eller tredobler.