I betragtning af at jeg for få dage siden insisterede på at være en ignorant i et køkken, virker det fuldkommen utroværdigt nu at flashe en veltillavet kylling.

Men altså. Det er så nemt. Og så godt. Opskriften kommer sikkert fra et dameblad og går ud på at booste forbrændingen. Det er jeg ligeglad med. Jeg synes bare, det er sejt, at jeg næsten havde det hele i huset. Skulle bare købe kyllingen, citronen og lakridspulveret.

IMG_5048

I al sin enkelhed gør man sådan. Bland en marinade af alt det her. Bortset fra oyster saucen, som jeg troede skulle i. Det skal det ikke. Men det skal vanillepulver, som jeg havde glemt i opstillingen. Put marinaden ind under huden på en kylling. Skær to rødløg og to gulerødder i kvarter og læg det i bunden af en römertopf. Dæk det næsten med vand og læg kyllingen ovenpå. Klap låget på og sæt det i en kold ovn. 250° varmluft i 90 minutter. Det bliver så mørt, så mørt, så mørt, så sødt og godt og syrligt.

IMG_5049

Ris eller noget til. Strø saltede peanuts på.

Lasse og jeg sad og sukkede af madglæde, mens vi spiste. I dag spiser vi rester.

Her er opskriften med mængder og tider. Muligvis kan det læses.

Scan 8