Så er jeg den, der er fyldt tres. Det er der mange glæder ved, for eksempel har mit forsikringsselskab meddelt, at vores indboforsikring i den anledning er udvidet med både rabat og flere fordele, hvilket jo også kommer min langt yngre kæreste til gode. Der er altså kun godt at sige om at kysse på én på tres. Min bank har endda givet en flaske vin – det tænker jeg også kommer flere end mig selv til gode.

Det ser altså ud til, at det ’officielle’ Danmark synes, det er en vældig stor ting at fylde voksenrundt. Mere end jeg nok egentlig selv lægger i tallet. Jeg har aldrig været specielt aldersfikseret og har altid hvilet ret godt lige der, hvor jeg var, og det er det samme denne gang. Jeg går mindre op i det, end omgivelserne gør.

Jeg ville alligevel gerne markere rundingen og havde inviteret hele min flok med til Amsterdam – min kæreste, vores fire børn og et svigerbarn. Vi byttede bil med vores venner, så der var plads til os alle syv i samme karet, og indlogerede os i et lejlighedskompleks tæt på botanisk have, i behagelig gåafstand til det hele.

Bilen – og her kommer et godt tip – kørte vi ud i et Park and ride-anlæg i udkanten af byen. Ved scanning af metrobilletten, når man henter bilen igen, koster det 1 euro for hele perioden. Ja, én! Fremragende koncept der ansporer til at bruge den kollektive trafik og holder bilerne ude af centrum.

Jeg nød at have os alle samlet i dejlige dage i træk, det sker ikke så tit. Og så er Amsterdam en vidunderlig by med en rummelig og afslappet befolkning, der giver plads til alle. I ingen anden by i verden leves der så meget efter Kardemommeloven som her (“Man skal ikke plage andre eller sætte livet til, og for øvrig kan man gøre, hvad man vil!” – Thorbjørn Egner: Folk og røvere i Kardemomme by)

I de fire dage, vi var der, var vi både sammen og i mindre grupper, som hver især nu havde lyst til. Der var frit spil til shopping, cafésidning og museumsbesøg. Vi praktiserede selv Kardemommeloven. Nogle af os havde været i Amsterdam før, andre var der for første gang, og vi lagde ud med en kanalrundfart, det er sådan en god måde at få et indtryk af en by. Derudover krydsede jeg Rembrandts hus og Amsterdam Museum af ved dette besøg, foruden en hel del cafeer og almindelig slentring. Jeg er ikke shoppetypen.

Fredag var fødselsdag. Dobbelt fødselsdag endda. Laura fyldte 27, og jeg 60. Morgenmad, gaver, bytur, aftensmad på HappyHappyJoyJoy East (det er asiatisk og får min varmeste anbefaling). Både mor og datter nød dagen, og jeg er virkelig glad for, at jeg valgte denne måde at gøre fødselsdag i år.

Fødselsdagsduoen. Hende til højre bærer en mindeværdig 33 års fødselsdag med sig.

Man skal have lange arme for at få alle syv med på ét billede. Jeg har det næsten, og dette billede er næsten godt.

Dejlige, blomstrende Amsterdam.