Nogle tror, alt er godt, bare man har paraply og kuffert med sig og ellers er moderigtigt klædt i høj flip, grøn frakke og rundpuldet hat. Andre kan godt mærke, man skal skynde sig at få en tyk frakke på over sin tweedjakke og sine plusfours. Måske en skindhue også.

Det blæser udenfor, det er råt, og vi har ikke fået tændt op i brændeovnen i dag. Jeg har svøbt mig ind i noget blødt tøj og et tæppe, og aftenspadsereturen er droppet uden nævneværdig overtalelse. Vindstødene kaster sig omkring gavlen og får det til at lyde, som om taget løfter sig om lidt. Jeg håber da, at alle tagsten er forsvarligt forankret.

Det er jo slet ikke usædvanligt midt i marts, at det er så bidende koldt. Men der har altså været år, hvor det hele så lidt mere forårsagtigt ud på denne tid. For eksempel var der lysende krokus i kolonihaven 15. marts for to år siden. Vel var det også koldt dengang, men sådan som det er i dag, har jeg overhovedet ikke lyst til så meget som at tænke på at være i haven. Jeg har ellers ferie i hele påskeugen og havde sådan set forestillet mig at få gravet det stykke køkkenhave, jeg ikke nåede i efteråret. Det vil sige hovedparten af køkkenhaven. Det kan være, det bliver bedre til den tid. Det kan være, godt med tykt tøj kan gøre det. Sammen med hårdt spadearbejde.

I dag bliver det i hvert fald tæppe og skutten sig.

Forresten går Tintins bukser til knæet plus fire tommer. Det er derfor, bukser med den længde hedder plusfours.