Dagens denne dag er faktisk slet ikke fra denne dag, men fra den anden dag. Og denne gang nøjes jeg med en enkelt statusopdatering, som medførte en lang kommentartråd. Fortrinsvis fra folk, der heller ikke havde noget klart at sige. Den dag.

Den 2. oktober 2010 undrede jeg mig:

Mig: har pludselig fjernsynet fyldt med kanaler … !?! Hvor kom de fra? Børnene er i saligt lykkechok.

Og kommentarerne tog fart i løbet af aftenen:

Anne: åh nej, det er lissom sidst, hvor du fik gratis aviser! Der er ALTID en regning, der skal betales! SLUK!

Søren: Mæcen’en igen!?

Gerda: …  er også sket her hos os. Vælger du så TV Charlie eller Unge Mødre??

Anne: ØV! Har lige testet mit eget fjernsyn, og jeg får – som sædvanligt – intet gratis. Og jeg ville ellers så gerne se DR K. Øv. Altså.

Mig: Det er ligesom dengang i Venner, hvor Chandler og Joey havde gratis porno og ikke turde slukke for tv’et af skræk for, at det ikke var der, når de tændte igen. Men jeg har lige tjekket – børnene ser TV2 Film…
Er det sket for dig nu i dag, Gerda? Så er hele byen måske i lykkerus? Altså undtagen Anne…
Ved godt jeg lyder som min mor, når jeg spørger: Hvordan er de kommet IND i mit fjernsyn??

Gerda: … vi har ikke observeret tegn på indbrud – men de er kommet ind i vores TV i går. Og det står endda på 1. sal.

Anne: Nogen burde orientere hele byen, hvis de nu pludselíg kan se CNN. MEGET belejeligt, en nat som denne. Kæft, hvor er jeg træt af min digital-boks-som-omformer-noget-halløjsa-til-noget-andet-halløjsa-men-som-ikke-giver-mig-news-eller-Update. Må se det hele på computeren, og det virker bare så FATTIGT på en aften med FCK-Barca og midtvejsvalg. Dobbeltøv.

Mig: Nej nej, orientér ingen!! Er blevet pålagt følgende: “Mor, sig til Gerda, at hun ikke må sige det til NOGEN!”. Så schyyyy!!

Anne: Som journalist påberåber jeg mig naturligvis kildebeskyttelse. I en tid, hvor den slags ikke er i høj kurs, hvis du forstår “summen af kardemommen”. Men jeg holder tand for tunge. Betyder det egentlig, at man har underbid?

Mig: Vi har CNN. Det har jeg aldrig haft … men jeg får slet ikke lov til at komme i nærheden af fjernbetjeningen.
Næh, det betyder vist bare at tungen er spærret inde bag gitteret.

Gerda: – det bliver mellem os og internettet. Ved i øvrigt heller ikke, hvem jeg skulle sige det til … så junior kan være ganske rolig. Det blr’r en lang nat.

Anne: Godt så! Kentucky – en af de første stater – lukker om en time, og der er dine børn lagt i seng, hvis du er en ansch… anscwwhh.. ANSvarlig mor! Resten af natten er remoten din, og du opdaterer jævnligt din profil, så jeg kan følge med. Deal?

Mig: Det mærkelige er, at jeg kun har en forhistorisk antenne på loftet med en ledning ned til mit supermoderne fjernsyn – hverken parabol eller boks eller kort eller noget. Jeg kan ikke engang formulere spørgsmålet….

Anne: Smutter lige på loftet og sætter min antenne til! Gider du ringe efter en ambulance, hvis du ikke hører fra mig inden for et par dage? Så er jeg nemlig faldet ned af stigen og ligger og raller i kælderskakten….

Næste dag viste det sig, at det var Boxer, der holdt fødselsdag og gav gaver: 28 gratis betalingskanaler 1.-14. oktober, hvilket fik et af de lykkeberusede børn til at udbryde: “Nooooo, vi gik glip af den første dag …!!