Jeg har ikke set dagslys i dag. Det var stadig mørkt, da jeg gik ind på min arbejdsplads og sad hele dagen med ryggen til vinduerne, og det var mørkt igen, da jeg gik ud for at køre hjem.

Det er der ingen, der har, sagde Lasse, da jeg klynkede lidt over det. Så skal jeg jo ikke beklage mig.

Og på den gode side …

har tre ud af fire i husstanden nu julekalendere. En Kinder- og to lakridspibekalendere. I god tid. Forlokkende.

har jeg talt i telefon med min mor i en time og to minutter i aften. Hun var i væsentligt bedre humør ved samtalens afslutning end ved dens begyndelse. Derudover syntes hun, det var godt, at vi snakkede sammen en tirsdag fremfor om onsdagen, for der vil hun “jo gerne se ham der Hønissen (Bonderøven. Red.)”

har jeg fået et brev om en celleprøve med et svar, jeg var glad for.

har jeg kredset rundt i Føtex’ juleafdeling uden at kunne finde dekorationsler og i stedet fået købt adventslys og røde bånd. Så sagde vi, at jeg bare mangler selve adventskransen. Og vi var enige om, at jeg er i usædvanligt god tid.

har jeg lagt alt vasketøjet sammen.

har jeg hørt et ordspil, der er virkelig fjollet på sin egen elegante måde. Vær nu overbærende og nyd bare rytmen i stavelseslegen: Hvad vil en laborant i en labyrint? Labbe rundt.