Jeg brændte kartofler på i dag. Jeg troede faktisk ikke, det kunne lade sig gøre.

Min mor har lært mig, at de kun lige skal dækkes med vand. Det er spild af energi at varme mere vand op end nødvendigt. Og det er rigtigt. I dag gik det sådan, at lige da kartoflerne var kogt (nå ja, godt og vel kogt) og vi skulle spise, var alt vandet kogt væk, og de nederste kartofler sad fast i bunden af gryden. Der sad faktisk et tykt fastbrændt brunt lag i bunden af gryden. Jeg sukkede og satte gryden i blød til senere udredning, for jeg ved, hvor svært det er at få af. Men: “Put vaskepulver i!”, sagde køkkendoktoren.

Har aldrig hørt om det før. Gjorde det. Vaskepulver og varmt vand. Tre timer senere kunne jeg skubbe det af med en finger. Uden at skrubbe. Det var et køkkenmirakel. Jeg siger det bare. Vaskepulver.

Jeg tror, jeg bare overlader hele ansvaret for madlavning og oprydning til ham. Det er bedst, det er en voksen.