Laura har været på besøg i weekenden. Først skrev jeg ‘hjemme i weekenden’, men slettede det. Hun er flyttet hjemmefra og bor i Aarhus, og hvornår begynder ‘hjemme’ egentlig at være der, hvor man bor, og ikke der, hvor man voksede op eller hvor ens forældre bor?

Ejendomsmæglerkæden Home havde en serie reklamer for nogle år siden, hvor kendte mennesker gav et bud på, hvad ‘hjem’ er. Hjem er der, hvor man føler sig godt tilpas, eller der, hvor de mennesker er, som man holder af. Eller med Jesper Klein ‘Hjem er dér, hvor man klør sig, når det klør’.

Hun var her i hvert fald, og i aftes foreslog hun, at vi spillede Bezzerwizzer. Vi var kun hende, Lasse og mig hjemme, og det er en konstellation, som elsker quiz højt. Så vi spillede. Det var sjovt, hyggeligt og meget tæt løb. Laura kom først i mål, og i dag skryder de begge over, at ‘mor tabte’. Som om dét var målet. Tsk tsk.

Bagefter kom det sjoveste: Vi blev enige om at prøve, om vi sammen kunne svare rigtigt på alle ti spørgsmål på ét kort. Vi skiftedes til at læse et kort op, og sammen nåede vi frem til et svar, inden vi vendte kortet og fik svarene. Hver af os har sine kompetencer, og tilsammen ved vi rigtig meget. Men på hvert eneste kort havde vi ét eller to fejlsvar og måtte tage et nyt kort. Sådan var reglerne.

Efter halvanden time, megen tænkning og graven i hukommelsen, ros og respekt hver gang en af os brillerede med et rigtigt svar, som de andre umuligt kunne være kommet på, snak om de fakta, vi blev beriget med og en hel masse hygge, kom vi endelig til dette kort, som vi fik en tier på. Og fik vi lov til at gå i seng.

IMG_5019