Jeg har forsået mig. Mine urtehaveskills er lidt rustne. Den dag i maj virkede det som en god ide at tømme posen med spinatfrø og så to hele rækker. Nu virker det, som om vi er nødt til at udvide vores samling af spinatopskrifter.
For skidtet følges jo ad. Det hele bliver stort på én gang og ikke i trin, uge for uge, som i Føtex. Vi har spist spinatlasagne, og sagt Ih og Næh, det er spinat fra haven, nej, hvor smager det godt! Det smager godt, og det var dengang, spinaten var babyspinat. Vi vil gerne spise det igen, og det vil smage godt igen, også af kæmpespinat.
Men hvad kan vi ellers lave? Vi er nødt til at gøre noget. Der er meget. Og det er jo naturens gaver, vi ikke må lade gå til spilde. Alt vi avler selv er guld.
Forslag, tak.
Det må gerne inkludere velvoksen selvdyrket rucola, som bliver åndet i nakken af stærkt piblende babyrucola!
Lav en grøn juice ala Mads Bo fra High on life. Spinat, æble, citron, ingefær.
Eller en smothie.med eks. mandelmælk, banan, spinat, annanas.Der går en god fast håndfuld spinat til hver portion.
Af rucolaen kan man lave rucolapesto.
Tak, Birgit, det lyder i hvert fald sundt. Havde ikke tænkt på at drikke spinaten.
Høns elsker spinat og de giver æg til gengæld. I kunne jo anskaffe en lille flok fjerdamer?
Det bliver et klart nej. Jeg er bange for høns og andre fugle og trækker skaaaaat?-kortet hver gang, de kommer for tæt på mig. Så hellere drikke spinat.