Der er flere ruter at gå, når målet er selvtilfredshed og en velvoksen glorie. Du kan rejse dig op for alt over tredive i bussen, give penge til alle de indsamlinger der findes, lægge hovedet på skrå og lytte til alle der stopper dig på gaden med spørgsmål om mobiltelefoni og eludbydere og Amnesty, købe fuldkornstarteletter, skure brusenichen, læse Information regelmæssigt.

Du kan også gå direkte i Blodbanken, svare på et spørgeskema – husk nej i alle felter, bortset fra to drillesteder, hvor du skal vælge ja, skrive under med din højre pegefinger, sige dit navn og personnummer tre gange, få en juice og et stykke chokolade, læse Billed-Bladet fra en gang i april og afgive en halv liter nul rhesus positiv.

Så kan du gå hjem med en mægtig pose god samvittighed.

Rundt regnet 35 tapninger i årenes løb giver cirka 17 liter blod. Jeg kan have totalreddet tre mennesker eller klatreddet ti gange så mange. I dag tager jeg glorien på.

IMG_3926