Så sidder I der med jeres iPadder og andre tablets og tror, at det er det nye. Men det er det overhovedet ikke.

Se lige her, hvad min mor skrev på, da hun gik i skole i 1930’erne.

IMG_3682 copyDet er den til venstre, der var min mors. Den hænger i mit køkken og husker mig på, hvad jeg skal huske at købe næste gang, jeg skal købe ind. Jeg bruger nu ikke griflen, men kridt. Griflen hviner helt forfærdeligt på tavleskifer. Lyden må have været hæslig i sådan et klasselokale, når alle rollingerne skulle skrive på deres tavler.

Den til højre er min iPad. Princippet er jo fuldstændig det samme som tavlen. Firs år senere hedder den bare tablet i stedet for tavle.

Tankerækken fik mig til at huske den her norske video om munken Ansgar, som er gået i stå med at bruge den nye gadget ‘bog’ og har tilkaldt Broder Helpdesk. Den blev voldrundsendt i mails for et par år siden, og jeg elskede den. Og stadig.