Lister er et af mine kernetalenter. Indkøbslister, huskelister, pakkelister.

I dag havde jeg udstyret mig selv med hele to af dem. En indkøbsliste (nemt, mad og sådan) og en atgøreliste. På den sidste stod der ting som købe euro, vaske mørkt tøj, bage pølsehorn – og en ting mere, som jeg simpelt hen ikke kan komme i tanker om nu, og jeg fik det hele gjort. Der stod ikke løbe. Men det har jeg også gjort. En lille tur med lydbog i ørerne. Så nu er jeg i form.

Vi havde en rigtig hyggelig køkkentjans, den 15-årige og jeg. Det var hans maddag, og han havde bestemt, at vi skulle have grillspyd. Jeg havde købt ind – det var den første liste, og mens jeg stod og trillede pølsehorn, monterede han spyd med kylling, små pølser, peberfrugt, champignoner og rødløg. Cherrytomaterne glemte han, opdagede han bagefter, så de røg i salaten. Bagefter rørte han marinade til at pensle spyddene. Nogle enkelte råd fra mig, og ellers fik han lov at blande, hvad han selv fandt på, og han var yderst tilfreds med resultatet. Da vi sad og spiste, kiggede han ud over bordet og sagde næsten vantro: ”Hey, jeg har faktisk lavet det hele… Jeg har også lavet salaten!”

Så småt begynder det at tage form, og vi bliver klar til at tage på skiferie. Madpakken til rejsen er i fryseren, det sidste tøj når at blive tørt, og i morgen aften ryger de i taskerne, de grejbunker der er vokset frem i løbet af ugen. Og så bliver det også godt at komme af sted. Især for at tage presset fra den 15-årige. Nu hvor den 20-årige er rejst på højskole, er det ham, der skal bære alle mine formaninger og husk-nu’er alene på sine spinkle skuldre.

Ordveksling for lidt siden:

Mig: Det er rart, at vi først skal af sted ved middagstid. At vi ikke skal op klokken lort.
Han: Men du vækker mig garanteret alligevel klokken 8 og siger: (falsetstemme) ”Har du husket, har du husket, har du husket….”
Mig: Hvad?!?
Han: Jamen, det er jo det, du har gjort hele ugen.

Men sagde det med en mild og overbærende attitude. Det er nok, fordi vi havde haft det så hyggeligt i køkkenet.