Når jeg cykler på arbejde om morgenen, kører jeg ad en lille bagvej, som tilsyneladende er kørelærernes centrale mødeplads. Det er tit om tirsdagen, de holder der, kørelærerne, med deres busser og hestetrailere og almindelige personvogne. Så skal eleverne ud og lære at bakke med lastbiler og anhængere. Og de unge piger skal stå og glo ned i motoren, mens kørelæreren står og vipper på fødderne og skutter sig i termojakken i morgenkulden og forklarer de grundlæggende forhold vedrørende bremsesystemet.

Jeg synes næsten, det er noget hemmeligt, jeg har opdaget. Et indblik i en subkultur, som ingen kender til. Bortset fra altså gymnasiepigerne og dem, der skal omskoles til buschauffør. Det er sjældent, jeg ser andre typer.

Måske skal jeg stoppe op en dag og lære lidt om det der bakke-med-trailer. Min påstand er ellers, at kunsten er at navigere traileren, så man ikke behøver at bakke.