Denne kage insisterede på at ville bages, da vi skulle lave menuen til jagtmiddag i sidste uge. En gammel sorthvid fotokopi fra et firser-ALT for Damerne poppede op, opskrifter til en finere middag; kammuslingesuppe med grøntsager og vagtelæg, entrecotes med pebersauce, tarteletter med rodurtepuré og sauterede rosenkålsblade – og altså kastanjekagen, en drøm af kalorier. Jeg har aldrig lavet andet end kagen, og til vores selskab fulgte den efter fasansuppe og indbagt rådyrfilet.

kastanjekage

Vil I have opskriften? Så skal man bruge

100 g mørk chokolade, 4 æggeblommer, 150 g sukker, 200 g kastanjepuré fra dåse (puré, ikke creme! Usødet!), 4 æggehvider, 50 g sukker.

Glasur: 125 g mørk chokolade, 2 spsk vand, 2 æggeblommer, 1 spsk sukker, 1 ¼ dl piskefløde.

Pynt og tilbehør: evt. 50 g hvid chokolade, 2 skrællede kiwifrugter i halve skiver, ¼ l letpisket flødeskum.

Smelt chokoladen og lad den afkøle, men den må ikke stivne. Pisk æggeblommer og sukker lyst og cremet og bland det med chokoladen. Mos kastanjepuréen gennem en sigte direkte ned i massen og pisk det hele godt sammen. Pisk æggehviderne meget stive og pisk de 50 g sukker i. Vend først halvdelen og dernæst resten af æggehviderne i dejen. Hæd den i en smurt kageform på 18-20 cm i diameter. Bag kagen på nederste rille i ovnen ved 175 grader i ca. 50 minutter. Afkøl den i formen.

Til glasuren smeltes chokolade og vand. Pisk æggeblommer og sukker i og varm et halvt minut under omrøring, men pas på, det ikke kommer til at koge. Afkøl. Pisk fløden stiv og bland den i chokoladen, før den stivner helt. Stil glasuren i køleskabet, til den er næsten stiv.

Vend kagen ud af formen og fordel glasuren på sider og bund. Stil kagen i køleskabet og lad glasuren blive helt stiv. Smelt eventuelt hvid chokolade og sving den i cirkler hen over kagen i et tilfældigt mønster. Stik kiwiskiver fast langs kagekanten og server med letpisket flødeskum til.

Kagen kan laves færdig dagen før, men frugtpynten skal først kommes på et par timer før servering.

Et tip – velment og ud fra dyrekøbt erfaring: Tænk dig om, før du tager stykke nummer to.